LEVERANDØR I FOKUS

Domaine Brusset
Gigondas, Rhône, Frankrig
Domaine Brusset
Leverandørinformation

Rhône distriktet ligger i det centrale og sydlige Frankrig. Det begynder i nord ved Lyon og snor sig ned gennem landet for at munde ud i et stort område omkring Marseille. Rhône i nord producerer nogle af landets kraftigste rødvine bl.a. Hermitage-vinene. Rhône i syd er en af Frankrigs rigeste og mest varierede regioner. Regionens hjerte er her det velkendte Châteauneuf-du-Pape.

Domaine Brusset - 3 generationer
Domaine Brusset er et stort familieforetagende. Det blev grundlagt i 1947 af André Brusset, som i dag deler foretagendet med sin søn Daniel Brusset og sin sønnesøn Laurent Brusset. 3 generationer præger således vinfremstillingen, som derfor er en kombination af traditionelle metoder og moderne teknikker. Dette gør Domaine Brusset til en sjældenhed, hvor 3 generationers samarbejde udmunder i de allerbedste resultater.

Et stort udvalg af vine
Brusset familien dyrker mange forskellige slags druer og har et komplet produktsortiment af stor kvalitet. Dette indeholder bl.a. le Gigondas Traditionnel, le Gigondas "Les Hauts de Montmirail", som laves på nye egetræsfade. Man finder også vine såsom Cairanne rouge, rosé og blanc, en Viognier, en Ventoux, en meget fin Grenache, en Marc de Gigondas og endelig den traditionelle Brut Blanc de Blancs.

Domaine Brusset er specielt kendt for følgende vine:

Gigondas Les Hauts de Montmirail Rouge
Vinen består af 55% Grenache, 25% Mourvèdre, 15% Syrah og 5% Cinsault. Aromaen er rig og frugtagtig og meget let. Toner af vanille og mørk chokolade og brombær præger vinen. Smagen er rund men kraftig. Vinen er velegnet til rødt kød, grillet kød, i sauce, til vildt og til ost. Kan gemmes i mere end 10 år.

Gigondas Tradition Rouge
Vinen består af en sammensætning af 70% Grenache, 25% Syrah og 5% Cinsault og kan gemmes i 8-10 år. Aromaen er domineret af blomster, og smagen er meget frugtagtig. Det er en elegant og harmonisk vin, der let akkompagnerer rødt kød og oste.

Vendange Chabrille Rouge
Denne vin består af 65% Grenache og 35% Syrah. Farven er kraftig rubinrød, og aromaen minder om røde bær, vanille og peber. Vinen er struktureret og utrolig velsmagende, og den egner sig bl.a. godt til vildt og grillet kød. Kan gemmes op til 10 år.

Les Coteaux des Travers Rouge
Vinen består af 60% Grenache, 20% Syrah, 15% Mourvèdre og 5% Cinsault. Aromaen er elegant og minder meget om solbær og hyldebær. Smagen er kraftig og koncentreret, men yderst frugtagtig (kirsebær, solbær og peber) og delikat. Vinen akkompagnerer al slags kød samt vildt og ost. Kan gemmes 5-8 år.

Côtes du Rhône – Laurent Brusset Rouge
Denne vin består af en sammensætning af 60% Grenache, 20% Syrah, 15% Mourvèdre og 5% Cinsault og kan gemmes i 5-8 år. Dens aroma minder mest af alt om bær (solbær og hindbær). Smagen er rund, blød, balanceret og let, og vinen er meget god til små snacks eller lette måltider. Den bør nydes frisk ved en temperatur på 13-14º.

Sigurd Müller Vinhandel har eneforhandling i Danmark af vinene fra Domaine Brusset


Vi har for tiden følgende vine fra Domaine Brusset i sortiment:

Røde:
· Cairanne Coteaux des Travers, Côtes du Rhône Villages  Hent beskrivelse 
· Cairanne Hommage à André  Hent beskrivelse 
· Cairanne Quarante  Hent beskrivelse 
· Cairanne Vendange Chabrille, Côtes du Rhône Villages  Hent beskrivelse 
· Côtes du Rhône, Laurent Brusset  Hent beskrivelse 
· Gigondas Le Grand Montmirail  Hent beskrivelse 
· Gigondas Les Hauts de Montmiral  Hent beskrivelse 
 
Rosé:
· Cairanne Rosé, Les Travers  Hent beskrivelse 
 

 
Weingut Goldatzel
Weingut Goldatzel
Blandt Rheingaus upcomming stars finder man i dag familie-vingården Weingut Goldatzel. Goldatzel laver Rheingauvine, der, qua deres elegante, finessefulde udtryk læner sig op ad Nahe og Mosel stilistisk set. Det er vine med raffinnement, nerve og perso...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.