LEVERANDØR I FOKUS

Bruno Colin
Chassagne-Montrachet, Bourgogne, Frankrig
Bruno Colin
Leverandørinformation

Mens Chassagne-Montrachet har et mindre internationalt image end Puligny, er der ofte tale om langt mere stabile producenter i Chassagne-Montrachet, som år efter år generelt producerer vine af imponerende høj kvalitet. En kvalitet som i de hvide vine ofte kommer til udtryk ved en stålagtig kraft, der, mens de er unge, ofte er mindre flatterende og opulente end eksempelvis vinene fra Meursault, men efter nogle års lagring viser de deres enorme potentiale og en betagende kompleksitet.

Colin-familien
Blandt de førende producenter i Chassagne hører Bruno Colin, som i mange år arbejdede under faderen, Michel Colin på Domaine Colin-Deleger. Michel Colin, som var 3. generation i Chassagne lærte sit håndværk fra faderen, med hvem han arbejdede i perioden 1964-1975.
Michel Colins hvidvine, som udgjorde lige omkring halvdelen af domænets samlede produktion blev vinificeret med ét vigtigt mål for øje – at vinene skulle besidde en friskhed i både duft og smag med potentiale til moderat lagring. En stil, der blev muliggjort ved hjælp af temperaturstyret gæring, begrænset lagring på nye egetræsfade (med bærmekontakt) samt forholdsvis tidlig aftapning på flaske.

Vinmarkerne
I 2003 valgte Bruno Colin at overdrage jordbesiddelserne til sine to sønner Bruno og Philippe, som siden har arbejdet indgående med faderens 20 hektar vinmarker.
Bruno overtog i alt 8 hektar, hvorpå der hvert år laves 6 forskellige rødvine og 12 forskellige hvidvine. For de hvide vines vedkommende arbejdes der overvejende med de bedre 1. Cru marker lige syd og nord for Chassagne by, hvor man finder cremen af de hvide Chassagne hvidvine. Vinene er fra topeksponerede marker som Les Chaumées og Les Chenevottes (sidstnævnte med vinstokke tilbage til 1920), der begge ligger lige syd for Route National og Chassagne by, og 1. Cru marken En Remilly, der ligger lige på den anden side – alle sammen marker med den bedste beliggenhed i Chassagne. Colin råder dog også over parceller i Puligny Montrachet, blandt andet marken ”La Truffiere”.

Husets stil i dag
Trods en relativ kort erfaring som selvstændig vinbonde høster Bruno Colin allerede i dag roser for sine aromatiske hvidvine, som altid besidder fine præg af vinmarkernes superbe terroir, en ultra ren og rig frugt med et delikat og afstemt strejf af fad.
Endog de røde, som ikke var faderens speciale, roses i dag for deres imødekommende, bløde og nærmest moderne stil.


Vi har for tiden følgende vine fra Bruno Colin i sortiment:

Røde:
· Chassagne Montrachet Vieilles Vignes  Hent beskrivelse 
· Pinot Noir  Hent beskrivelse 
· Santenay, Les Prarons-Dessus  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Chardonnay  Hent beskrivelse 
· Chassagne Montrachet, 1. Cru La Chaumées  Hent beskrivelse 
· Chassagne Montrachet, 1. Cru La Maltroie  Hent beskrivelse 
· Chassagne Montrachet, 1. Cru Les Chenevottes  Hent beskrivelse 
· Chassagne Montrachet, 1.Cru La Boudriotte  Hent beskrivelse 
· Puligny-Montrachet, 1. Cru La Truffière  Hent beskrivelse 
 

 
Schramsberg
Schramsberg
Schramsberg har kun lavet mousserende vine i Californien siden 1965, og alligevel er vinene legendariske og tåler kun sammenligning med de allerbedste Champagnehuses prestige-cuveér. Siden 1862 har Schramsberg lavet uforglemmelige vine i Napa Valley. Med ...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.