LEVERANDØR I FOKUS

Pascal Bouchard
Chablis, Bourgogne, Frankrig
Pascal BouchardPascal BouchardPascal Bouchard
Leverandørinformation

Chablis distriktet er et forholdsvist lille distrikt (ca. 470 ha) beliggende ca. 100 km sydøst for Paris og nordvest for Dijon. Chablisvinen må kun laves på Chardonnaydruen, og distriktet er strengt afgrænset til de mest kalkholdige områder. Distriktets geologi er hemmeligheden bag de skønne Chablisvine: Det ligger på randen af et sunket kalkbassin, hvor der er sket en ophobning af forhistoriske østersskaller.

Pascal Bouchard
Det velrenommerede vinhus Pascal Bouchard er ejet af ægteparret Joëlle og Pascal Bouchard og har været i deres eje siden 1980. Huset har sine rødder hos Joëlle, som arvede det efter sin far i 1980, hvorefter hun giftede sig med Pascal Bouchard – som også selv var vinbonde. Husets historie går således helt tilbage til det 19. århundrede, hvor Joëlles forfader, Cléophas Tremblay efter den store vinpest genbeplantede sine jordlodder med raske og stærke vinstokke fra Amerika. I kraft af hans og hans sønners enorme indsats blev Cléophas Tremblay en af de største vinbønder i området med sin Premier Cru Fourchaume. Vinhuset havde mange svære år indtil efter Anden Verdenskrig. I 1949 arvede André Tremblay huset, og han var med egnens første traktor en pioner for sin tid. Han fik stor succes i 60erne og 70erne, hvor vinenes kvalitet virkelig blev kendt. Dette gjorde det muligt for ham at udbygge og modernisere sit vinbrug. I 1980 efterlod han således 25 ha vinmarker med nogle af de bedste "cru" i hele Chablis til sine 2 døtre.

Forhistoriske fossiler
Pascal Bouchards vinmarker ligger smukt og perfekt i hjertet af Chablis. Hemmeligheden bag husets usammenlignelige vine er jordbundens sammensætning: den består nemlig af kalksten og er fuld af forhistoriske, forstenede østersskaller. Ud over denne specielle jordbundssammensætning, befinder området sig også i et strengt klima med hårde og kolde vintre samt forårsfrost. Disse forhold bevirker, at vinene er af en exceptionel kvalitet og helt igennem det bedste bud på rigtige Chablis vine.

Traditionelt og moderne vinbrug
Pascal og Joëlle Bouchard tænker både i gamle traditioner og i moderne teknologi. Traditionerne respekteres i det omfang, at de er uundværlige for kvaliteten af vinene. Parret står dog heller ikke tilbage for at forny og modernisere sit produktionsapparat. I 1995 blev der for eksempel bygget nye kældre i Chablis landsby for stadig at sikre den topkvalitet af vinene og servicen, som huset er anerkendt for verden over. De store vine, Chablis Grand Cru, lagres stadig på nye egetræsfade i underjordiske kældre, hvor udviklingsforholdene er optimale. Nævneværdigt er også den kvalitetskontrol der udføres i forbindelse med vinfremstillingen: Parret går aldrig på kompromis, og kontrollen er gældende fra mark til flaske.

Smag af mineraler
Pascal Bouchards vine er meget koncentrerede og har en stærk og typisk mineralsk smag. Dog føles de bløde og runde i ganen og har en vidunderlig lang smag og er fulde af den velkendte Chablis karakter. Huset laver altså nogle unikke og tørre hvidvine, som er yderst velegnede til skaldyr, fisk og hvidt kød. Desuden har de en fremragende lagringsevne, der dog varierer bl.a. efter årgangenes kvalitet.

Sigurd Müller Vinhandel er eneforhandler i Danmark af vinene fra Pascal Bouchard.


Vi har for tiden følgende vine fra Pascal Bouchard i sortiment:

Hvide:
· Amand, Sauvignon Blanc  Økologisk Hent beskrivelse 
· Chablis 1er Cru Beauroy  Hent beskrivelse 
· Chablis Classique  Hent beskrivelse 
· Chablis, 1. Cru Fourchaume  Hent beskrivelse 
 

 
Vriesenhof
Vriesenhof
Det er det frodige område omkring Cape-provinsen, der huser de bedste af Sydafrikas vinhuse. Her i de forholdsvis kølige og fugtige Paarl og Stellenbosch-områder har det vist sig muligt at producere det afrikanske kontinents suverænt bedste vine. Specielt...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.