LEVERANDØR I FOKUS

Billaud-Simon
Chablis, Bourgogne, Frankrig
Billaud-SimonBillaud-SimonBillaud-Simon
Leverandørinformation

Domaine Faiveley opkøbte i 2014 Domaine Billaud-Simon i Chablis - Et af Chablis’ toneangivende domæner med en lang, solid historik tilbage til 1815. Til vingården hører ca. 20 ha. premium parceller fordelt på 4 Grand Cruer og 4 1. Cru marker.

Grand Cruerne omfatter: Les Clos, Les Preuses, Vaudesir og Les Blanchots, mens 1. Cru markerne omfatter markerne Montée de Tonnerre, Mont-de-Milieu, Fourchaume og Vaillons.
Der er med andre ord tale om nogle af de bedste Cru’er i Chablis. Marker hvor jordbunden er ganske kalkholdig med masser af østersfossiler. Forhold der har stor indflydelse på vinenes flintede, stålsatte karakter.

Blandt Grand Cruerne finder man de største, rigeste og mest komplekse Chablis-vine. Vine der i kvalitet kan matche de langt dyrere Grand Cruer i Côtes de Beaune, men i stil er markent anderledes, til trods for at druen i begge lejre er 100 % Chardonnay. Hvor de store Grand Cruer fra Côtes de Beaune er opulente og magtfulde er vinene fra Chablis mere underspillede, intense og fremfor alt mineralske i deres udtryk. Udover klimatiske- og jordbundsmæssige forskellige de to vinområder i mellem er der også en tendens til langt mindre brug af nye egetræsfade i Chablis. Udgangspunktet er lagring på ståltank eller gamle brugte træfade.

Med næsten to århundreders erfaring inden for vinfremstilling er Faiveley i dag producent af nogle af de mest udsøgte og anerkendte kvalitetsvine. Erwan Faiveley er 7. generation af familien, som leder huset, der blev grundlagt i 1825. Familien ejer i dag parceller i de bedste “cru’er” i Bourgogne. Seneste erhvervelse er Domaine Tisserandot i Gevrey Chambertin og nu også Billaud-Simon i Chablis.

Lige fra begyndelsen har familien Faiveley bestræbt sig på at opkøbe nogle af de bedste vinmarker i de bedste landsbyer. I dag er de således den største vinmarksejer i Bourgogne. Vinhuset er selvforsynende i sin produktion og ejer nogle af de mest ansete vinmarker i området, som for eksempel Chambertin “Clos de Bèze”, Latricières-Chambertin, Clos de Vougeot m.fl.

I Bourgogne er der tradition for, at flere familier har delt ejerskabet af vinmarkerne. Faiveley deler også sådanne vinmarker med andre, men kan også tilbyde vine under det såkaldte “monopole”. “Monopole betyder, at Faiveley er eneejer af marken. Faiveley kan således tilbyde en række “monopolvine” som for eksempel “Mercurey 1.Cru Clos des Myglands”, Framboisière, Clos Rochette, Clos Rond, Corton Clos des Cortons og Nuits-Saint-Georges 1. Cru Clos de la Maréchale samt Gevrey Chambertin 1 Cru Les Issarts.

For Faiveley er vinbrug ikke blot et job. Det er en lidenskab. Huset er stolt over år efter år at kunne tilbyde sine kunder nogle af Bourgognes fineste vine. Flasker, der bærer Faiveleys våbenskjold, sælges for eksempel i nogle af de bedste restauranter både i Frankrig og i andre lande. Også i Bourgogne taler man om modernister og traditionalister. Faiveley hører så afgjort til den hær af vinfirmaer der kæmper for at håndhæve de gamle traditioner


Vi har for tiden følgende vine fra Billaud-Simon i sortiment:

Hvide:
· Chablis  Hent beskrivelse 
· Chablis Grand Cru Bougros  Hent beskrivelse 
· Chablis Grand Cru Les Preuses  Hent beskrivelse 
· Chablis Grand Cru Vaudésir  Hent beskrivelse 
· Chablis Montée de Tonnerre  Hent beskrivelse 
· Chablis Tête d'Or  Hent beskrivelse 
 

 
Astrolabe Wines
Astrolabe Wines
Området Nelson, hvor Astrolabe Wines holder til, ligger på den nordlige kyst på New Zealands sydlige ø og har et klima der egner sig rigtig godt til vindyrkning. Astrolabe Wines blev etableret af en håndfuld gode venner i 1996. Vinhuset er opkaldt efte...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.