LEVERANDØR I FOKUS

Bianca Vigna
Veneto, Italien
Bianca Vigna
Leverandørinformation

Venetoregionen er vinmæssigt set bedst kendt for Valpolicella og Amaronevinene. Det er dog også i denne region, at man finder Italiens bedste mousserende vine. De sprøde og aromatiske Proseccovine kommer fra det bakkede landskab i og omkring byerne Conegliano og Valdobbiadene, der ligger for foden af de mægtige alper.

Prosecco er også navnet på den drue, de mousserende vine produceres på. De sprudlende hvide prosecco’er har en fast plads på bardiskene rundt om i Italien, når italienerne drikker deres eftermiddags-aperitif. Vinene er dog efterhånden blevet populære verden over på grund af deres friskhed og frugtagtige duft og smag af æbler, pærer, citrus og ferskener. Den tyndskallede Proseccodrue giver en let strågrøngylden farve. Ofte produceres vinene efter ”champagne-metoden”, hvilket dog ikke er tilladt at påføre etiketten. Allerede i 1963 fik området mellem byerne Conegliano og Valdobbiadene tildelt egen DOC.

Prosecco specialialisten BioancaVigna er etableret i 2004 af familierne Moschetta og Cuzziol. Moschetta-familien har produceret vin siden 1903 i San Gallo, mens Cuzziol-familien har været beskæftiget inden for fødevaresektoren siden 1920.
Elena Moschetto er direktør for BiancaVigna, mens Enrico Moschetta er husets ønolog med mere end 20 års erfaring inden for fremstillingen af Prosecco.

Cuzziol-familien ejer et af italiens førende vinfirmaer for distribution af “fine Wine”. Herigennem distibueres BiancaVigna naturligvis.


Vi har for tiden følgende vine fra Bianca Vigna i sortiment:

Mousserende:
· Prosecco Organic  Økologisk Hent beskrivelse 
· Prosecco, Spumante, Extra Dry  Hent beskrivelse 
· Spumante Secco  Hent beskrivelse 
 

 
Clau de Nell
Clau de Nell
Anne-Claude Leflaive, der indtil 2015 (hvor hun desværre gik bort) stod i spidsen for et af Bourgognes mest efterspurgte vinhuse, Domaine Leflaive, købte i 2008 vingården Clau de Nell sammen med hendes mand Christian Jacques. Clau de Nell, der igger i Am...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.