LEVERANDØR I FOKUS

Beaux Frères
Willamette Valley, Oregon, USA
Beaux Frères
Leverandørinformation

Oregon ligger lige i smørhullet mellem Californien og Washington State. Vinene herfra har dog et helt andet præg end fra de 2 andre naboer. Det kan umiddelbart være svært at forstå, at det i Oregon er væsentligt koldere end i Washington State, men sådan forholder det sig altså. Det er relativt svært at få druerne til at modne i Oregon. Heldigvis er det ofte sådan, at de steder hvor vinstokkene skal kæmpe for livet, produceres der ofte ekstremt høj kvalitet. Det gør sig i den grad gældende i Oregons bedste vindistrikt Willamette Valley. Her dyrkes primært druesorter, der egner sig til de kølige områder, Pinot Gris, Riesling og ikke mindst Pinot Noir. For kendere af amerikansk vin er dette lille område det amerikanske paradis for Pinot Noir. Der kommer ikke meget vin herfra. Vingårdene er langt fra så pompøse og ”forkromede” som i Californien, men kvaliteten er generelt tårnhøj.

En af de absolut bedste vingårde i Willamette Valley er Beaux Frères. Michael Etzel købte i 1986 et lille stykke mark midt i området. Han havde en drøm om at producere verdensklasse vine i Oregon. Vinverdenen var ikke fremmed for Michael. Hans svoger og medinvestor i vinprojektet er måske den mest kendte og indflydelsesrige person i branchen nemlig ”vinadvokaten” Robert Parker. R. Parker er stadig dybt involveret i projektet og en interessekonflikt er derfor inden for rækkevidde, havde det ikke været for Hr. Parkers konsekvente værgen mod at ytre sig og kommentere vinene herfra. Det har dog haft den effekt, at vinene er blevet endnu mere ”kultagtige” og efterspurgte.

I 1988 begyndte man at beplante markerne med Pinot Noirdruer. Forbilledet var/er hentet fra de ypperste Bourgoneproducenter, og man har i særdeleshed ladet sig inspirere af Henri Jayer. Det er filosofien hos Beaux Frères, at vinene i store træk næsten skal kunne lave sig selv. Man ønsker ikke at blande sig unødigt i vinkælderen og når det sker, fastholder man århundrede år gamle burgundiske produktionsmetoder. Efter endt gæring lagrer vinen på delvist nye franske Bourgognefade. Den ligger her til lagring med bundfaldet uden indblanding i en periode på mellem til 10 – 14 måneder. Kælderen, er bygget således at vinen kan lagre så køligt som muligt. Man anvender ikke ”racking” (omhældning fra fad til fad), da grundtanken er, at jo mere man giver vinen mulighed for at ånde, jo mere forstyrrer man den skrøbelig Pinot Noir frugt.

Man laver indtil videre 3 vine på Beaux Frères, alle rene Pinot Noirvine. Alle 3 vine er blandt de bedste Pinot Noirvine fra USA. De producerede mængder er uhyre begrænset, og tildelingen til Danmark er derfor ikke særligt stor.


Vi har for tiden følgende vine fra Beaux Frères i sortiment:

Røde:
· Beaux Frères Vineyard  Hent beskrivelse 
· Belles Soeurs  Hent beskrivelse 
· The Upper Terrace Vineyard  Hent beskrivelse 
 

 
Schramsberg
Schramsberg
Schramsberg har kun lavet mousserende vine i Californien siden 1965, og alligevel er vinene legendariske og tåler kun sammenligning med de allerbedste Champagnehuses prestige-cuveér. Siden 1862 har Schramsberg lavet uforglemmelige vine i Napa Valley. Med ...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.