LEVERANDØR I FOKUS

Château de Beauregard
Mâconnais, Bourgogne, Frankrig
Château de Beauregard
Leverandørinformation

I 1469 sendte Kong Louis den 11. sin sergent Burrier til landsbyen La Chapelle de Guinchay i Beaujolais, kun 7 km fra hvor Château de Beauregard ligger i dag. Lige siden har der således boet medlemmer af Burrier familien i Beaujolais/ Mâconnais, og en del af landsbyen La Chapelle de Guinchay er defor opkaldt Les Burriers.

4. generation
Château de Beauregard er i dag ejet af 4. generation Burrier. Marc Antoine Burrier fik ejendommen foræret af sin svigerfar Joseph Deshaires. Marc Antoine Burrier døde ung, og ejendommen gik i 1930'erne derefter i arv til hans søn Léon Joseph Burrier. Léon Josephs betydning for firmaet har været meget markant, idet han har forøget ejendommens jordbesiddelser med mindst 40 parceller. Siden 1970'erne har sønnen Jacques Burrier stået i spidsen for firmaet, og i år 2000 blev Frédéric Marc Burrier den 4. generation der leder Château de Beauregard.

Smuk udsigt
Château de Beauregard er bygget i tidsrummet 1809 til 1816 af en af Napoleons officerer efter hjemkomsten fra en succesrig militærtogt. Navnet Beauregard der betyder "smuk udsigt", er det logiske valg for en ejendom der ligger så billedskønt placeret. De bjergrige klipper Solutré og Vergisson og byerne Pouilly og Fuissé danner en flot og dramatisk kulisse i landskabet.

Ejendommen er en af de største jordbesiddere i Beaujolais- og Mâconnaisregionerne. De hvide vine, der er 100% produceret på Chardonnay, dækker 19 ha Pouilly-Fuissé, 6 ha Saint Veran og 0,5 ha Mâcon. Der laves også røde vine på Gamaydruen i appellationerne af Fleurie (6 ha), Moulin à Vent (2 ha) og Beaujolais-Villages (2 ha.) De hvide vine er vinificeret på Château de Beauregard i Fuissé, og de røde i Fleurie på Domaine de Poncié, der er ejet af Château de Beauregard.

Beaujolais
Château de Beauregards Beaujolais'er er forskellig i stil fra andre Beaujolaisvine. Stilen er mere lig Bourgogne med en væsentlig større krop og fylde. Beauregards Moulin à Vent er lidt af en specialitet. Druerne, der er plukket på de to små parceller La Salomine og Poncie, er udelukkende høstet manuelt. Vinstokkenes gennemsnitsalder er over 80 år, hvilket giver vinen en koncentration og kraft, der sjældent findes i Beaujolais.

Macon
De hvide Mâcon-vine fra Pouilly-Fuissé er meget velafbalancerede, delikat parfumerede, og blandt regionens bedste vine. Der laves blandt andet Pouilly-Fuissé fra 2 enkeltmarker La Maréchaude og Les Chardonnets. Kongen af Fuissé er Le Grand Beauregard fra Château de Beauregard. Druerne er underlagt en meget streng udvælgelse og høstet på domænets bedste parceller i Pouilly-Fuissé. Da Château de Beauregard ejer de måske bedst placerede marker i området, er dette den ypperste repræsentant fra Pouilly. Vinen er lagret 20 måneder på fad og derefter tappet på flaske uden klarering eller filtrering. I årgang 1999 blev der kun produceret 1754 flasker.

Sigurd Müller Vinhandel har eneforhandling i Danmark af vinene fra Château de Beauregard.


Vi har for tiden følgende vine fra Château de Beauregard i sortiment:

Røde:
· Fleurie  Hent beskrivelse 
· Fleurie, Les Colonies de Rochegres  Hent beskrivelse 
· Moulin A Vent  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Macon Solutré  Hent beskrivelse 
· Pouilly Fuissé  Hent beskrivelse 
· Pouilly Fuissé, Grand Beauregard  Hent beskrivelse 
· Pouilly Fuissé, La Maréchaude  Hent beskrivelse 
· Pouilly Fuissé, Les Chardonnets  Hent beskrivelse 
· Saint Veran  Hent beskrivelse 
 

 
Domaine Font de Michelle
Domaine Font de Michelle
Rhône distriktet ligger i det centrale og sydlige Frankrig. Det begynder i nord ved Lyon og snor sig ned gennem landet for at munde ud i et stort område omkring Marseille. Rhône i nord producerer nogle af landets kraftigste rødvine bl.a. Hermitage-vinene....
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.