LEVERANDØR I FOKUS

Château de Beaulon
Cognac, Frankrig
Château de BeaulonChâteau de BeaulonChâteau de Beaulon
Leverandørinformation

I de to vestfranske departementer Charentes og Charentes Maritime produceres verdens mest efterspurgte brændevin. Kun vine lavet på druer dyrket i 6 små underdistrikter har ret til senere, efter destillation og lagring, at blive tappet på flaske med Cognac-navnet på. Al anden brændevin bliver aldrig "mere end Brandy". Cognac-distriktet er ligeledes kendt for en lille produktion af hedvinen Pineau des Charentes.

Slottet Château de Beaulon er bygget i 1480, og da det samtidig er et af de ældste og mest autentiske slotte i Saintonge-regionen i Cognac området, er bygningerne da også klassificeret som historiske monumenter.

Historien
I det 17. århundrede fik biskoppen af Bordeaux bestallingen at drive Château de Beaulon. Han var dermed også ansvarlig for slottes marker samt for vinproduktionen. Biskoppens stab der var yndere af Bordeauxvine, deriblandt Sauternes, var imidlertid ikke tilfredse med, hvad de så på markerne. Man startede derfor med at plante de druesorter, man kendte fra Bordeaux. Stilen til Château de Beaulon var dermed grundlagt, og med tiden er den videreført, således at husets Pineau des Charantes er i en klasse for sig.

Siden 1712 har familien Thomas ejet Château de Beaulon og bragt ikke bare husets Pineau des Charantes'er, men også Beaulons Cognac'er frem blandt de bedste i verden.

Pineau des Charentes
For tiden har Château de Beaulon 90 hektarer marker beplantet til produktion. Markerne nyder godt af to særdeles gunstige faktorer. Dels har jorden en kalkrig undergrund med godt dræn samt et solrigt og mildt klima. Klimaet minder en del om Médoc-regionen med temperaturer og fugtighed, der favoriserer druerne Semillon og Sauvignon Blanc (som i Sauternes) samt Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot. Disse druer anvendes til henholdsvis hvid og rød Pineau.

Den kendte Vin de Liqueur fra Cognacdistriktet Pineau des Charentes er en blend af 1/3 del cognac samt en vin af lokal herkomst, og derefter lagring på træfade. På Château de Beaulon laves både en rød og en hvid udgave. Til hvid Pineau des Charentes er brugt druesammensætningen 80% Semillon og 20% Sauvignon Blanc. Vinen er derefter blandet med cognac fra Château de Beaulons ældste fade. Rød Pineau des Charentes er også tilsat lagret Cognac samt blandingen; 85% af de to Cabernet-druer (Franc og Sauvignon) samt 15% Merlot. Begge Pineau'er laves med både 5 og 10 års lagring.

Cognac
Til Cognac produktionen anvendes de traditionelle druer, der har været brugt til Cognac-fremstilling gennem de sidste 4 århundreder. Folle Blanche, Colombard og Montils frembringer frugtrige eau de vie'er, der sammen med Ugni Blanc er den perfekte kombination for harmoniske og elegante Cognac'er. Markerne er beliggende i to landsbyer - Saint Dizant du Gua, hvor også slottet ligger, samt Lorignac, der også huser Château de Beaulons destilleri. I destilleriet anvendes de 4 gamle håndfabrikerede kobber Pot-Still kedler stadig. Kedlerne har en relativ lille volume for at fremme koncentrationen i Cognac'en. Lagringen foregår ligeledes i Lorignac, hvor de dybe gamle kældre danner optimale rammer for langtidslagringen - i enkelte tilfælde i mere end 100 år.

En af grundene til den meget høje og konstante kvalitet skal ses som et resultat af, at alle Beaulons produkter stammer fra egne marker, hvilket er meget usædvanligt i Cognac.

Sortimentet består af en række cognac'er, hvor selv den yngste (7 års lagring) er af usædvanlig høj kvalitet. Château de Beaulon bruger de oprindelige minimumslagringskrav for Cognac. Således har Château de Beaulon Napoleon mindst 20 års lagring og Château de Beaulons X.O mindst 30. Som noget helt unikt laver man også en årgangs Cognac udelukkende fra 1983 høsten. Husets monumentale flagskib, er en Cognac Rare sammensat af de bedste fade fra høsten i årene 1904, 1907 og 1914.

Château de Beaulon har høstet adskillige priser verden over, blandt andet vundet 1. pladser i Danmark, Sverige og ikke mindst i Cognac'ens hjemland Frankrig.


Vi har for tiden følgende vine fra Château de Beaulon i sortiment:

Dessertvin:
· 2000 Pineau des Charentes, Blanc  Hent beskrivelse 
· Pineau des Charentes, 10 års d'Or  Hent beskrivelse 
· Pineau des Charentes, 10 års Ruby  Hent beskrivelse 
· Pineau des Charentes, 20 års Ruby  Hent beskrivelse 
· Pineau des Charentes, 5 års Blanc  Hent beskrivelse 
· Pineau des Charentes, 5 års Ruby  Hent beskrivelse 
 
Cognac:
· Château de Beaulon 12 år  Hent beskrivelse 
· Château de Beaulon 7 år  Hent beskrivelse 
· Château de Beaulon Assorteret – 3 fl. à 20 cl., hhv. 7 års, 12 års og 1983   
· Château de Beaulon Cognac Vieille Vignes  Hent beskrivelse 
· Château de Beaulon Extra  Hent beskrivelse 
· Château de Beaulon Rare  Hent beskrivelse 
· Château de Beaulon Vintage 1983  Hent beskrivelse 
 

 
Corte Moschina
Corte Moschina
Når man taler om Venetoregionen er Gardasøen, operaen i Verona og Venedig nok de mest umiddelbare tanker hos de fleste. Vinmæssigt set har det nordøstlige hjørne i Italien dog også meget at byde på. Soave, Valpolicella, Amarone og Recioto er blandt landet...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.