LEVERANDØR I FOKUS

Bannock Brae Estate
Central Otago, New Zealand
Bannock Brae Estate
Leverandørinformation

New Zealands vinhistorie startede først for alvor for ca. 10-15 år siden, da et lokalt vinhus fik deres Chardonnay valgt som en af verdens bedste hvidvine i 1992. Klimaet er relativt køligt og egner sig derfor ideelt til vindyrkning. Det var på New Zealands sydø, at landets vinhistorie startede. Distriktet Marlborough er nok det mest kendte, men siden har det sydligst beliggende (i øvrigt verdens sydligste vindistrikt) Central Otago løbet med overskrifterne.

Central Otago har gennem de seneste år oplevet en helt enestående udvikling. For bare 10 år siden mødte man i området ikke meget end kaniner og får på de øde sletter. Klimaet er dog særdeles velegnet til vindyrkning, og specielt de druesorter, der trives i ”koldklima områder” så som Pinot Noir, Riesling og Gewurztraminer, er som skabt til Central Otago.

Vingården Bannock Brae Estate ligger ved den lille by Bannockbur, hjemstedet for den kendte vinejendom Mount Difficulty. Bannock Brae er et godt eksempel på, at det går stærkt i Central Otago. I 1996 eksisterede ejendommen slet ikke, men potentialet var dog velkendt. Parret Crawford og Catherine Brown slog til, og ved hjælp af de bedste ”vinkonsulenter” skabte man ud af ingenting grobunden for produktion af vin i topklasse.

Her snart 10 år efter er Pinot Noirvinene fra Bannock Brae blandt de bedste i New Zealand. Stilen er moderne og international med god koncentration og kompleksitet. Grundmaterialet er det bedst tænkelige, nemlig Pinot Noir klonerne Dijon 115, 5 og 6. planterne er podet på amerikanske rødder og hermed er truslen fra phylloxera stort set elimineret. Produktionen er meget begrænset. Frugten kommer fra bare 15.000 vinstokke (alle nordvest vendte) plantet på et areal svarende til 8,5 hektarer.


Vi har for tiden følgende vine fra Bannock Brae Estate i sortiment:

Røde:
· Pinot Noir, Barrel Selection  Hent beskrivelse 
· Pinot Noir, Goldfield  Hent beskrivelse 
 

 
Senest opdateret: 16. april 2013
La Cappuccina
La Cappuccina
Når man taler om Venetoregionen er Gardasøen, operaen i Verona og Venedig nok de mest umiddelbare tanker hos de fleste. Vinmæssigt set har det nordøstlige hjørne i Italien dog også meget at byde på. Soave, Valpolicella, Amarone og Recioto er blandt landet...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.