LEVERANDØR I FOKUS

Bader Mimeur
Beaune, Bourgogne, Frankrig
Bader MimeurBader MimeurBader Mimeur
Leverandørinformation

Bader Mimeur-familierne har ejet vinmarker i og centreret omkring Beaune, med betragtelige parceller i Chassagne Montrachet siden 1700-tallet. I dag administeres vingården af Alain Fossier og Marie-Pierre Bader-Fossier samt deres børn Nathalie og Sebastien.

Charles Bader, Marie Pierette Nie og Philippe Baders søn, var vinhandler i Halle-aux-Vins (Paris). I 1920 giftede Charles Bader sig med Eliste Mimeur, hvis far, Charles Mimeur, ejede blandt andet Château de Chassagne-Montrachet - Bader-Mimeur navnet var født.

I dag ejer og kontrollerer Bader Mimeur familien 98 % af Domaine du Château de Chassagne-Montrachet, som familien har ejet siden 1919. Herudover ejer familien (andre) parceller i Chassagne Montrachet, Saint Aubin og køber druer i Meursault, Pommard og Chambolle.

Bader Mimeurs imponerende vineri, beliggende i Chassagne, er overvejende opført i det 19. århundrede med dele af kældre og beboelse opført i det 13. århundrede. Domaine Bader Mimeur er opført i det lokale Chassagne-sten - en meget anvendt byggesten, der blandt også er anvendt til opførelsen af Louvre i Paris og Krigsmuseet i Washington.

Sådan laves vinene
Vinene gæres individuelt, alt efter parcel, på 20% nye barriques, såvel den alkoholiske samt malolaktiske gæring. Afslutningsvis lagret vinene i 10-14 måneder på de samme barriques, afhængig af parcel og appellation.


Vi har for tiden følgende vine fra Bader Mimeur i sortiment:

Hvide:
· Aligote  Hent beskrivelse 
· Chateau Chassagne Montrachet  Hent beskrivelse 
· Meursault Le Clous  Hent beskrivelse 
· Saint Aubin 1. Cru En Remilly  Hent beskrivelse 
 

 
Senest opdateret: 12. februar 2019
La Tunella
La Tunella
Colli Orientali del Friuli er i kvalitetsmæssig forstand et af Italiens nyere vinområder. Før i tiden var vinene fra dette nordøstligt beliggende vinområde ikke værd at tale om. I dag derimod er de hvide Friulivine Italiens helt store håb. Regionen grænse...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.