LEVERANDØR I FOKUS

Alta Vista
Mendoza, Argentina
Alta Vista
Leverandørinformation

Argentina er som vinland endnu stadig først ved at finde sin identitet. Klimaet, jordbunden, druerne er helt optimale til dyrkning af kvalitetsvine. Den største mangelvare har derfor været økonomi og teknisk know-how. I takt med at investeringsvilligheden fra den omkringliggende verden er ved at ændres i argentinernes favør, er Argentina begyndt at melde sig på den ”seriøse” vinscene.

Historien
Ideen til det Argentinske eventyr Alta Vista opstod hos franskmanden og Bordeaux vinmageren Jean-Michel Arcute. Jean-Michels CV kan næppe blive flottere, 2 gange kåret til ”Winemaker of the year” af selveste Rober Parker, ansvarlig vinmager på Château Clinet fra Pomerol samt andre Bordeauxvine i den bedre ende.

Jean-Michel vendte i 1997 sine kreative energier og engagement mod Argentina i bestræbelsen på at skabe Argentinas bedste vine. Han valgte den bedste beliggenhed ved Lujan de Cuyo, Mendoza og restaurerede en vidunderlig ældre bodega som firmaets hovedsæde. Med på ideen om det argentinske projekt var d’Aulan familien fra Saint Emilion, der allerede havde høstet erfaringer med argentinsk vinbrug. Tidligere ejede d’Aulan champagne-huset Piper Heidseick, med hvem de var involveret i et joint-venture projekt om produktion af Argentinsk mousserende vin.

Klimaet
Ved foden af Andesbjergene i vinområdet Mendoza ligger Alta Vistas vinmarker i ”sub-områderne” Agrelo og Las Compuertas. Det totale markareal er for tiden 60 hektarer, og de primære beplantninger er gamle Malbec-vinstokke samt Cabernet Sauvignon.

Mendoza, der er kendt som sollandet og landet med de bedste vine, er samtidig ansvarlig for 75% af landets vinproduktion. Området ligger mellem 500m – 1400m over havets overflade. Lujan de Cuyo regnes for Mendozas bedste vinområde og er placeret centralt i området. Klimaet i Mendoza er under stor indflydelse fra Andesbjergene. Bjergenes højde forhindrer de fugtige Stillehavs-storme i at udløse regn over Mendoza, og forvandles derfor til tørre og varme vinde, lokalt kaldet for Zonda’en. Det meste af den nedbør der falder i Mendoza, falder om vinteren, men meget belejligt er vandet dog lige ved hånden, da Mendoza-flodens delta løber mellem vinmarkerne.

Produktionen
Høsten foregår på disse breddegrader i perioden mellem medio marts og primo april. Alle druer høstes manuelt og bringes til vineriet i små kasser for at forhindre skindbrækage. Vel ankommet til bodegaen sorteres alle druer, og kun hele og helt sunde druer vinificeres. Moderne vinfremstillingsfaciliteter har holdt sit indtog hos Alta Vista, og gæringen foregår derfor i temperatur kontrollerede rustfri ståltanke.

Druerne
Argentinas vinøse stolthed er Malbec-druen. Langt hovedparten af landets bedste vine er produceret helt eller delvist på denne oprindelige franske druesort. Malbec kendes nok bedst fra en lille andel af Bordeaux’ beplantninger samt fra Cahors. Vinene er dog milevidt fra de tunge og meget tanninrige Cahorsvine. I Argentina har man ikke problemet med Malbecs overfølsomhed for frost, og samtidig opnår Malbec en bedre solmættet modenhed her. Vinene minder om kraftige udgaver af Bordeauxvine, men med bløde tanniner, der leder tankerne i retning af vinene fra den sydlige Rhônedal.

Nyt i mange vinelskeres bevidsthed er sikkert den hvide drue Torrontes. Druen, der oprindelig er spansk, minder en hel del om den tørre muscatdrue, man kender fra Alsace. En aromatisk og krydret vin bliver det velsmagende resultat af anvendelse af denne drue. Derudover pryder mange af de internationalt kendte druer de argentinske vinmarker, Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo, Chardonnay, etc.

Stjernen
Alta Vistas bud på en verdensklasse-vin er vinen Alto. Drømmen om stjernerne er allerede indfriet, da Alto i 1999-udgaven (kun 2. årgang) i det engelske vinmagasin Decanter i 2002 blev hædret med titlen ”Best New World Red”. Druesammensætningen er 80% Malbec fra meget gamle vinstokke samt 20% Merlot. Det hele lagret i 18 måneder på nye franske Barriques Bordelaise med adskillige ”rackings” (omhældning fra fad til fad). Vinen aftappes uden klaring eller filtrering. Resultatet - En sand verdensklasse vin.


Vi har for tiden følgende vine fra Alta Vista i sortiment:

Røde:
· Alto  Hent beskrivelse 
· Blend  Hent beskrivelse 
· Cosecha Tinto  Hent beskrivelse 
· Malbec Grande Reserve  Hent beskrivelse 
· Malbec Premium  Hent beskrivelse 
· Monte Lindo Tinto, Malbec Merlot  Hent beskrivelse 
· Terroir Selection  Hent beskrivelse 
· Vive Cabernet Sauvignon  Hent beskrivelse 
· Vive Malbec  Hent beskrivelse 
 
Hvide:
· Chardonnay Premium  Hent beskrivelse 
· Cosecha Blanco  Hent beskrivelse 
· Monte Lindo Blanco, Chardonnay Torrontes  Hent beskrivelse 
· Torrontes Premium  Hent beskrivelse 
· Vive Chardonnay  Hent beskrivelse 
· Vive Torrontes  Hent beskrivelse 
 

 
Billaud-Simon
Billaud-Simon
Domaine Faiveley opkøbte i 2014 Domaine Billaud-Simon i Chablis - Et af Chablis’ toneangivende domæner med en lang, solid historik tilbage til 1815. Til vingården hører ca. 20 ha. premium parceller fordelt på 4 Grand Cruer og 4 1. Cru marker. Grand Cru...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.