LEVERANDØR I FOKUS

New Zealand
 
New Zealand
Kun få vinproducerende lande har et så skarpt image som New Zealand. Ordet skarpt er velvalgt, for vinene er typisk præget af gennemtrængende krystalklar smag og forfriskende syre. Mange af verdens vindrikkere har dog endnu ikke oplevet dette, for New Zealand er ikke blot et af de mest isolerede lande på jorden (over tre timers flyvning til nærmest nabo, det dominerende Australien), det er også lille. Der produceres nogenlunde lige så meget vin i New Zealand som på Cypern.
Kvaliteten er dog ikke desto mindre på et utroligt højt niveau. De bedste vinområder ligger i den nordlige ende af sydøen, Marlborough (primært hvidvine på Chardonnay og Sauvignon Blanc-druer) samt på nordøens nordøstlige hjørne, Hawkes Bay (Merlot og Cabernet Sauvignon-baserede rødvine).
Producent Område  
Dashwood Marlborough
Astrolabe Wines Marlborough
 
Fritz Haag
Fritz Haag
På Braunebergers stejle skiferskråninger residerer Mosels absolutte stjerneproducent, Fritz Haag. Senest er 2006 årgangen blevet belønnet med hæderstitlen ”Collection of the year” af ”Gault-Millau & Wein Gourmet”. Normalt præmieres en enkelt vin ”Wine of ...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.