LEVERANDØR I FOKUS

New Zealand
 
New Zealand
Kun få vinproducerende lande har et så skarpt image som New Zealand. Ordet skarpt er velvalgt, for vinene er typisk præget af gennemtrængende krystalklar smag og forfriskende syre. Mange af verdens vindrikkere har dog endnu ikke oplevet dette, for New Zealand er ikke blot et af de mest isolerede lande på jorden (over tre timers flyvning til nærmest nabo, det dominerende Australien), det er også lille. Der produceres nogenlunde lige så meget vin i New Zealand som på Cypern.
Kvaliteten er dog ikke desto mindre på et utroligt højt niveau. De bedste vinområder ligger i den nordlige ende af sydøen, Marlborough (primært hvidvine på Chardonnay og Sauvignon Blanc-druer) samt på nordøens nordøstlige hjørne, Hawkes Bay (Merlot og Cabernet Sauvignon-baserede rødvine).
Producent Område  
Bannock Brae Estate Central Otago
Dashwood Marlborough
Astrolabe Wines Marlborough
Mahana Estates Nelson
 
Bruno Rocca
Bruno Rocca
Barbaresco har igennem mere end et århundrede stået i skyggen af nabo-vinene fra Barolo. Indtil 1894 blev de fleste Nebbiolo-druer fra Barbaresco endda blandet med druer fra Barolo, og solgt under et som Barolo. Meget Nebbiolo-juice er dog løbet i flasker...
Insidernyt
Få nyheder og tilbud direkte til din mailbox. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.